Младата звезда на българския волейбол Александър Николов не скри силните си емоции

...
Младата звезда на българския волейбол Александър Николов не скри силните си емоции
Коментари Харесай

Алекс Николов: Има светлина в края на тунела за България

Младата звезда на българския волейбол Александър Николов не скри мощните си страсти след отпадането на България от eвропейското състезание за мъже.

" Трикольорите " отстъпиха на осминафинал от олимпийския първенец Франция с 0:3 гейма в зала " Конгресна " в Двореца на културата и спорта във Варна. За селекцията на Пламен Константинов следва присъединяване в олимпийската подготовка в Китай.

- Алекс, защо най-вече съжалявате след този дуел. Беше ясно, че излизате за всичко или нищо.

- Да, само че най-малко съгласно играта, която показахме, не оставихме всичко на терена, което е жалко. Единствено за това скърбя, че не успяхме най-малко да се сборим с тях. Ясно е, че те са по-добрият тим, само че можехме най-малко да се сборим по по-различен метод.

- Започнахте доста мощно в първия гейм. Реално какво ви пречупи душевен?

- Пречупи ни огромен брой персонални неточности. Ние ги водихме с 2-3 точки. Аз бях сигурен, че ще вземем гейма, само че допуснахме персонални неточности и то в лесни обстановки, които стопиха разликата и след това ни натиснаха със сервис.

- Толкова ли е мъчно да се играе против тим като Франция?

-Честно казано, аз чаках много по-добър тим на Франция, тъй като въпреки всичко са олимпийските първенци и съм чувал единствено неща за тях. За първи път имах късмет през днешния ден да играя против Франция мъже. Да, по-добри са, само че не мисля, че разликата е такава, каквото чаках. Така че, най-малко, има светлина в края на тунела.

- Реално нямате доста време за отмора, тъй като ви следва олимпийска подготовка. Европейското състезание е към този момент зад тила ви. Какви заключения би трябвало да си направи тимът и какво би трябвало да промени в този момент?

- Не знам. Не знак какво би трябвало да прибавя и какви промени би трябвало да настъпят. Сега разбрах, че няколко наши сътрудници за жалост приключват кариерата си, което е доста тъжно и допускам, че ще дойдат нови момчета. Факт – за начало е някаква смяна, само че дали ще бъде за положително или не, не е ясно. Въпросът е да се съберем бързо по-късно несполучливо състезание и да се опитаме най-малко да се класираме за Олимпиада.

- След това лято с Теодор Салпаров и Георги Братоев, които се отхвърлят, какво може да им кажеш ти на изпращане?

- Точни тези двама индивида на мен са ми доста на сърце. С Теди безусловно съм израснал. Още от 2010 година живеехме един до различен и с татко ми бяха доста положителни другари, аз със сина му. Семейни другари сме от доста от дълго време. С Жоро Братоев имах опция в този момент за първи път да бъда в един тим с него и в действителност считам, че този човек доста схваща от волейбол, и би трябвало да продължи да се занимава с волейбол.

Наистина доста ми е тъжно и за двамата. Със сигурност си пролича, че повдигаха доста духа по време на тренировки. Двама феноменални играчи и доста скърбя, че бях онлайн да ги видя по какъв начин се отхвърлят, тъй като на мен тези неща ми влияят прочувствено и мощно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР